Designers


Samenwerking Franziska Wernicke

detailF is the berlin based studio of independent textile & surface designer franziska wernicke. besides working for clients, the studio is constantly developing new products to extend its own collection. the passion for traditional craftsmanship, experimentation and innovation is present in the design process and the final product. franziska wernicke adds another dimension to common products, blurring the line between design, art and architecture. the resulting products are simultaneously elegant and edgy

Carpet Sign crafted her collection 'Room moment', consisting of fading colours in different directions.


Samenwerking met Fashion Designer Irving Vorster

De eerste samenwerking met Irving Vorster modelabel Irvinx dateert alweer uit begin 2008; Carpet Sign heeft voor de couture show van Irving diverse 'kledingstukken' getuft. Het onderdoek waarop werd getuft werd meteen gebruikt als patroon en later geconfectioneerd. Kopstuk was de 'Sauvage-jurk' die diverse poolhoogtes kende.  

Op dit moment wordt gewerkt aan een showroom 'model'......

Naast kleding heeft Irving ook een mini [auto] gestyled in Pied-de-Poule motief. Carpet Sign heeft hiervoor de automatten met ingewerkt motief geleverd.


Samenwerking met Anne van de Heuvel

Met haar veelzijdige werk weet Anne van den Heuvel te ‘ont-saaien’. Zij laat ruimtes communiceren door het geraffineerde gebruik van kleur, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de omgeving. Op die manier schept Anne van den Heuvel(aan)sprekende woon- en werkplekken die mensen omgeven, inspireren en motiveren.

Voor de Dutch Design Week 2012 hebben Anne van den Heuvel en Carpet Sign de handen in één geslagen en een afgeleide gemaakt van de imponerende vilten wandkleden die Anne maakt. Een prachtig, elkaar  versterkend beeld leverde dit op.


Samenwerking met Karim Rashid

Karim Rashid [canadees-amerikaan] is een van de meest productieve industriele designers van zijn generatie. Zijn designs omvatten luxe goederen, meubels, verlichting, merk identiteit, verpakkingen en architectuur. Meer dan 3000 designs in productie, meer dan 300 awards en werkzaam in meer dan 40 landen onderstrepen Karim’s designstatuur.

Voor Carpet Sign heeft Karim een serie van 12 kleurrijke 3-D karpetten ontworpen.

Lush collectie


Samenwerking met Roderick Vos

Roderick Vos volgde zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven en werkte vervolgens als trainee in München bij de beroemde designer van verlichting Ingo Maurer en in Tokyo bij Kenji Ekuan, oprichter van GK Industrial Design Associates (1957), voorloper van GK Design Group

Roderick Vos (1965) studeerde in Eindhoven aan de Design Academy. Na zijn studie werkte hij als trainee in Duitsland  waar hij werkervaring opdeed bij de bekende verlichtingsdesigner Ingo Maurer. Na deze periode vertrok hij naar Tokyo om bij Kenji Ekuan te gaan werken (oprichter van GK Industrial Design Associates). Vervolgens richtte hij in Indonesië een eigen ontwerpbureau. Na 6 jaar keerde hij terug  naar Nederland en ging hij aan de slag voor woonwarenhuis Maupertuus in Groningen. Sinds 2004 werkt hij vanuit Den Bosch samen met zijn vrouw Claire Teeuwen, die ook vormgever is. Hij heeft zich volledig toegelegd op productvormgeving. O.a. prachtige vazen komen van zijn hand. Meubels ontwerpt  hij o.a. voor Linteloo, Gelderland en Design on stock.  Zijn leitmotiv is dat design toegangelijk moet zijn voor iedereen.


Samenwerking met Studio Truly Truly

Studio Truly Truly is het bureau van de Australische ontwerpers Joel Booy en Kate Booy. Grafisch ontwerper Joel Booy studeerde in 2014 af aan de Design Academie Eindhoven om zich te richten op productvormgeving. Onverwachte visuele- en materiaalkeuzes typeren hun werk. De studio is werkzaam op alle creatieve gebieden, variërend van objecten, meubels, licht, textiel en ruimtes.

In samenwerking met de csignstudio werd het Frequencies karpet ontwikkeld.

Dit karpet is een abstracte expressie van pulserende energiegolven en microscopische deeltjes. De 100% wol pool voorzien van stippen van mega-dots polyester creëren een magnetische kracht die onweerstaanbaar is voor vingers. Het karpet bezit een antistatische kwaliteit – van een afstand is het een zee van heldere kleuren die wordt gebroken door vurige, levendige streepjes wanneer je dichterbij komt.    

Frequencies rug werd geproduceerd voor de Truly Truly's 'Particles & Frequencies' expositie voor de Dutch Design Week 2014.

Project Details
Afmeting: 2400mm x 1700mm, 16mm 
Materiaal: 100% merino wool met polyester mega-tufts


In samenwerking met Nina van Bart

Het werk van Nina van Bart (1988) is van de meest tactiele, sensitieve en intuïtieve aard. Nina creëert  atmosferische scenes die de werelden van performance, kunst, muziek, grafisch design, wellness en technologie. Ze maakt een connectie tussen het huidige en de toekomst en vertaalt haar visie door het gebruik van materiaal, film, fotoseries of een installatie waarbij de nadruk ligt op materialisatie, tactiliteit en een sensitieve ervaring.

Nina werkt als freelancer voor de bekende design studio Muller van Tol als ‘surface designer’. Bij dit bedrijf ontwerpt ze materiaal samples voor tactiele wanden in zowel print als textuur.  Daarnaast werkt ze als autonoom designer voor verschillende klanten.

Op dit moment wordt er in samenwerking met de csignstudio gewerkt aan nieuwe rug designs.


In samenwerking met Jeroen Vinken

De carrière van de Tilburgse kunstenaar en ontwerper Jeroen Vinken (1955) startte met handmatig zeefdrukken en verliep via schilderen tot het ontwikkelen van hoogtechnologisch industrieel tapijt en [wand]kleden. Nu heeft hij zich volledig toegelegd op het ontwikkelen van jacquard geweven beelden en gordijnstoffen die het best te omschrijven zijn als geplooide schilderijen.

Voor Carpet Sign ontwikkelde hij de collectie Lilain, een combinatie van wol en linnen met prachtige eigenschappen.